Matematik

b) Bestem r, så en postkasse af denne type har størst muligt rumfang.

24. april 2019 af Freja25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har denne opgave jeg simpelthen ikke kan finde ud af, er der nogen der kan hjælpe mig?

b) Bestem r, så en postkasse af denne type har størst muligt rumfang.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2019 af peter lind

Det er da simpelt nok. Du skal bare lade r gå mod uendeligt.

Kom dog med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2019 af jnl123

Opstil en funktion for volumen af postkassen i forhold til r:

V(r) = 10r * ( [arealet af en cirkel med radius r] + [arealet af en rektangel med areal h*2r] )

Bestem V'(r) og løs V'(r) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2019 af peter lind

V'(0) = 0 men det er næppe det svar der forventes. Kom dog med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2019 af Capion1

# 0
Mon du skulle have fået at vide, hvor stort det samlede areal af postkassen er?
I fald kan du let finde rumfangsfunktionen udtrykt ved arealet og r ved at eliminere h.
Men kom nu med opgaven. Hellere en postgang for sent end slet ingen postgang.


Skriv et svar til: b) Bestem r, så en postkasse af denne type har størst muligt rumfang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.