Matematik

Eksponentielt voksende bakteriepopulation

30. april 2019 af mk2019 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af ringstedLC

I døgn0 er der 4 bakterier. Når der er gået 5 døgn, er de blevet til dobbelt så mange, der så igen formerer sig. Det er et meget tydeligt eksempel på eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2019 af mathon

                 \small f(x)=4\cdot 2^{\frac{x}{5}}=4\cdot \left (2^{\frac{1}{5}} \right )^x=4\cdot 1.1487^x

                 \small a=1+r=1.1487

                 \small r=\frac{p}{100}=0.1487

                 \small p=14.87\%                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2019 af AMelev

Alternativ til #2

b) Hvis bakteriekulturen voksede med 20% pr. døgn, dvs r = 20%, ville der efter 5 døgn være 4·1.205 = 10 bakterier, men der er kun 8, så væksten pr. døgn må være mindre end 20%.


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende bakteriepopulation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.