Matematik

Definitions og værdimængde af potensfunktioner

08. maj 2019 af random1i - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal finde definitions og værdimængden af følgende potensfunktioner:

1:f(x)=\frac{-x}{x^{2}+2}

2: f(x)=x^{5}+1

3: f(x)=\frac{2}{x^{4}+2}

Håber i kan hjælpe forstår intet


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2019 af StoreNord

Angående definitionsmængden:
      Vurder hvilke værdier, x ikke må antage (hvis den får nævneren til at blive 0.

Angåendedefinitionsværdien:
      Vurder hvor høj og hvor lav y(x) kan blive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2019 af AMelev

NB! Det er ikke potensfunktioner.
Prøv at tegne graferne for at få en ide om, hvad svarene kunne være.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2019 af Capion1

# 0
1) og 3) kaldes polynomiumsbrøker.
2) kaldes et polynomium.


Skriv et svar til: Definitions og værdimængde af potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.