Fysik

Formel

10. maj 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En anden dag overføres energien 112 GJ som varme til vandet i solvarmeanlægget.
Af denne energi bliver kun de 45 GJ afsat til Marstal by. Den overskydende
energi oplagres i en stor vandtank. Denne tank indeholder 2100 m3
vand, der til at begynde med har temperaturen 45,0 °C.

E_overskud=112 GJ- 45 GJ=67 Gj

Nogen der kan hjælpe med at fortælle hvad jeg skal indsætte i formlen nu udfra kendte værdier?

Vedhæftet fil: Fysik 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2019 af peter lind

Q er den tilførte energi(det du kalder Eoverskud) m er massenaf vand og c er vands varmefylde


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2019 af mathon

          m = (2100 m3) · (103 kg/m3) = 2.1·106 kg

          c = 4.186 kJ/kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2019 af mathon

rettelse:
                   c = 4.186 kJ/(kg·C)

           \small \begin{array}{lllll} t_{slut}=\frac{Q}{m\cdot c}+t_{beg}\\\\ t_{slut}=\frac{6.7\cdot 10^7\; kJ}{\left ( 2.1\cdot 10^6\; kg \right )\cdot \left ( 4.186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )}+\left ( 45.0\; C \right )=52.6\; C \end{array}


Skriv et svar til: Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.