Matematik

Delprøve 1 opg. - andengradsligning

16. maj 2019 af L4NGE - Niveau: B-niveau

Hej

Mangler hjælp til at løse/forstå a) i opgaven. Se billede for opgave.
Menes der bare at b = 1? også er det bare og regne diskriminanten ud med b = 1.
Søger en løsning og en forklaring på hvad der menes.

Opgaven er fra "Vejledende Enkeltopgaver - Matematik hf B-niveau - Marts 2019"

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2019 af mathon


Svar #2
16. maj 2019 af L4NGE

#1 og andre.

Hvordan får jeg vist billedet i opgaven, så man ikke skal bruge tid på at trykke på vedhæftet fil? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2019 af Mathias7878

Der menes højst sandsynligt, at du skal isolere b i formlen for diskrimanten ud fra de oplysinger, du har fået givet, dvs isolere b i

  d = b^2-4\cdot 5 \cdot 5

b)

Løs ligningen d = 0 mht. b

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj 2019 af mathon

         \small \begin{array}{llll} a)&\textup{determinant:}&d(b)=b^2-4\cdot 5\cdot 5=b^2-100\\\\ b)&\mathrm{\acute{e}}\textup{n l\o sning:}&d(b)=0\\\\ &&b^2-100=(b+10)(b-10)=0\\\\ &&b=\left\{\begin{matrix} -10\\\, \, \, \, 10 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2019 af AMelev

Ad #4 En skrivefejl: Diskriminant: d = ....

Ad #2
Hvis du har billedet liggende i skyen, kan du kopiere billedets webadresse (URL), klikke på billedikonet i dit indlæg (nr. 3 fra højre) og indsætte adressen der. Klik på "Højde" og tilpas billedets størrelse.

Hvis du kun har billedet gemt på din computer, vedhæfter du det til dit indlæg og sender. 
Så åbner du den vedhæftede fil (evt. i Nyt vindue) og kopierer webadressen (højreklik).
Så klikker du på Rediger og indsætter billedet via billedikonet. Bemærk, at du kun har 10 min. til at redigere i.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2019 af mathon

korrektion for forvekslingsord:

       \small \small \begin{array}{llll} a)&\textup{diskriminant:}&d(b)=b^2-4\cdot 5\cdot 5=b^2-100\\\\ b)&\mathrm{\acute{e}}\textup{n l\o sning:}&d(b)=0\\\\ &&b^2-100=(b+10)(b-10)=0\\\\ &&b=\left\{\begin{matrix} -10\\\, \, \, \, 10 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. maj 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: Delprøve 1 opg. - andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.