Matematik

Undersøg om vektorA + vektorB kan skrives som k*vektorC hvor k er en konstant

19. maj 2019 af jonathanbanke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave, og den giver mig lidt problemer. Er der en der kan forklare mig hvordan opgaven løses? På forhånd tak, Mvh Jonathan


Svar #2
19. maj 2019 af jonathanbanke (Slettet)

Mange tak, det er dog en opgave uden hjælpemidler, så ved ikke hvordan den skal løses ellers..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2019 af MatHFlærer

\vec{a}+\vec{b}=\binom{3}{-5}+\binom{-13}{23}=\binom{-10}{18}

k\vec{c}=k\binom{-4}{12}=\binom{-4k}{12k}

Dvs. 

\binom{-10}{18}=\binom{-4k}{12k}

Så kan du løse to ligninger

-10=-4k og 18=12k

får du samme værdi af k, så kan man godt skrive vektoren som: \vec{a}+\vec{b}=k\vec{c}, får du ikke, så siger det sig selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2019 af ringstedLC

Der er ikke brugt hjælpemidler i den anviste tråd. Tegningen er kun lavet fordi trådstarter formentlig har mindre erfaring med vektorer. Undersøg om ligningssystemet har en løsning:

\begin{align*} 3+(-13) = k\cdot (-4) &\wedge -5+23=k\cdot 12 \end{align*}


Svar #5
19. maj 2019 af jonathanbanke (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Undersøg om vektorA + vektorB kan skrives som k*vektorC hvor k er en konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.