Kemi

Beregning af H3O+ og OH-

28. maj 2019 af Mads256 - Niveau: B-niveau

Kan virkelige ikke finde ud af denne opgave, har vedhæftet en fil hvis nogen ville være rar at hjælpe

Vedhæftet fil: krmi.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2019 af mathon

\small \textup{For T=25}\degree C\textup{:}

      \small \begin{array}{lllllllllr} 0.1 \textup{ M }NaOH\textup{:}&\left [ OH^- \right ]&=0.1\; M&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.1\; M}&=&10^{-13}\; M\\\\\ &pH&=&14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )&=&14+\log(0.1)\;&=&13.0\\\\\\\\ 0.5 \textup{ M }HNO_3\textup{:}&\left [ H_3O^+ \right ]&=0.5\; M&\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.5\; M}&=&2\cdot 10^{-14}\; M\\\\ &pH&=&-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )&=&-\log\left (0.5 \right)&=&0.30\\\\\\\\ &\\\\0.2 \textup{ M }Ca(OH)_2\textup{:} &\left [ OH^- \right ]&=0.4\; M&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.2\; M}&=&5\cdot 10^{-14}\; M\\\\&pH&=&14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )&=&14+\log(2\cdot 0.2)&=&13.6 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2019 af mathon

redigering:

\small \textup{For T=25}\degree C\textup{:}
\small \small \begin{array}{lllllllllr} 0.1 \textup{ M }NaOH\textup{:}&\left [ OH^- \right ]&=0.1\; M&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.1\; M}&=&10^{-13}\; M\\\\\ &pH&=&-\log\left ( \left [H_3O^+ \right ]/M \right )&=&-(-13)\cdot 1\;&=&13.0\\\\\\\\ 0.5 \textup{ M }HNO_3\textup{:}&\left [ H_3O^+ \right ]&=0.5\; M&\left [ OH^- \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.5\; M}&=&2\cdot 10^{-14}\; M\\\\ &pH&=&-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )&=&-\log\left (0.5 \right)&=&0.30\\\\\\\\ &\\\\0.2 \textup{ M }Ca(OH)_2\textup{:} &\left [ OH^- \right ]&=0.4\; M&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.4\; M}&=&2.5\cdot 10^{-14}\; M\\\\&pH&=&-\log\left ( \left [H_3O^+ \right ]/M \right )&=&-\log(2.5\cdot 10^{-14})&=&13.6 \end{array}


Skriv et svar til: Beregning af H3O+ og OH-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.