Kemi

Reaktionsskema og beregning af H3O+, OH- og NH4+

28. maj 2019 af Mads256 - Niveau: B-niveau

Jeg var syg da min lærer gennemgik det her, og det er den sidste opgave jeg mangler. Jeg aner ikke hvordan jeg går igang med den :/. Alt hjælp er sat meget pris på :)

Vedhæftet fil: kemiopgave5.JPG

Svar #1
28. maj 2019 af Mads256

.

Vedhæftet fil:kemiopgave5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2019 af mathon

          \small NH_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; N{H_4}^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2019 af gerthansen

Som der står, start med at opskrive reaktionsskemaet for ammoniak og vand, dette tænker jeg godt du kan finde ud af, eller så er google din ven. Dernæst ved du at pH=-log[H3O+], så her med lidt simpel matematik kan du finde [H3O+]. Dernæst kender du også at 10^-14=[H3O+]*[OH-] (jeg kan ikke lige huske hvad dette hedder xD) Start med dette, og så se om du ikke selv kan finde resten.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. maj 2019 af mathon

           \small \begin{array}{llllllr}\textup{ved 25}\degree C\textup{:} \\\\\left [ H_3O^+ \right ]&=&10^{-pH}\; M=10^{-10.7}\; M &&&=&2.0\cdot 10^{-11}\; M\\\\ \left [ OH^- \right ]&=&\frac{10^{-14}\; M^2}{2.0\cdot 10^{-11}\; M}&=&5\cdot 10^{-4}\; M&=&0.0005\; M\\\\ \left [ N{H_4}^+ \right ]&=&\left [ OH^- \right ] &&&=&0.0005\; M\\\\ \textup{procentdel:}&=&\frac{0.0005}{0.01}&=&0.05&=&5\% \end{array}


Skriv et svar til: Reaktionsskema og beregning af H3O+, OH- og NH4+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.