Fysik

Formel for potentiel- og kinetisk energi

30. maj 2019 af Limido (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej vil høre om nogen kunne forklare hvad denne formel fortæller:

1 joule = 1 J = 1 kg · m2/s2

Jeg ved det har noget med potentiel og kinetisk energi, men jeg forstår bare ikke formlen


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2019 af peter lind

Det er ikke en formel; men en enhed for energi


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llll} \small \frac{kg\cdot m}{s^2}=N\\\\ J=N\cdot m=\frac{kg\cdot m}{s^2}\cdot m=\frac{kg\cdot m^2}{s^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2019 af ringstedLC

\begin{align*} N &= kg\cdot \frac{m}{s^2} \\ \text{Kraft} &= \text{masse}\cdot \text{acceleration} \end{align*}

Der kræves en N, for at et kg accelereres med en m/s2

\begin{align*} J &= kg\cdot \frac{m^2}{s^2} \\ J &= kg\cdot \frac{m}{s^2}\cdot m \\ \text{Arbejde} &= \text{masse}\cdot \text{acceleration}\cdot \text{afstand} \end{align*}

Der kræves et arbejde, for at tilføre en N over en afstand.


Svar #4
30. maj 2019 af Limido (Slettet)

Hvad er N?


Svar #5
30. maj 2019 af Limido (Slettet)

Lige meget forstår det nu, tak for svar


Skriv et svar til: Formel for potentiel- og kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.