Kemi

Hvor mange gram O2 indeholder 25,0 L rent 02 ved 5,20 atmosfæres tryk og en temperatur på 28 oC?

02. juni 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe med nedenstående opgave

Hvor mange gram O2 indeholder 25,0 L rent 02 ved 5,20 atmosfæres tryk og en temperatur på 28 oC?

Jeg har prøvet at beregne det vha. idealgasligningen, men jeg får 5,26 hvilket er forkert, så hvordan regner jeg det rigtigt?

Facit = 168 g. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2019 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll} m=n\cdot M\\\\ m=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\cdot M\\\\ m=\frac{(5.20\; atm)\cdot (25.0\; L)}{\left (0.08206\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273+28)\; K)}\cdot \left ( 32.0\; \frac{g}{mol} \right )=168.4\; g \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange gram O2 indeholder 25,0 L rent 02 ved 5,20 atmosfæres tryk og en temperatur på 28 oC?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.