Matematik

Omskriv ligningen til den generalle form (Cirkel)

05. juni 2019 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej jeg har den her opgave som jeg ikke kan finde ud af at knække.

Jeg skal omkrive den her cirkel ligning -   x2 + y2 - 18x + 12y + 108 = 0

Hvordan omskriver jeg den ligning til den generalle cirkel form?

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} x^2-18x+y^2+12y+108=0\\\\ x^2-2\cdot x\cdot 9+9^2-81+y^2+2\cdot y\cdot 6+6^2-36+108=0\\\\ \left (x-9 \right )^2+\left (y+6 \right )^2-81-36+108=0\\\\ \left (x-9 \right )^2+\left (y+6 \right )^2-9=0\\\\ \left (x-9 \right )^2+\left (y-(-6) \right )^2=3^2\qquad \textup{til sammenligning med:}\\ \left ( x-a \right ) ^2+\left (y-\, \, \, \, \, \, \, b \, \, \, \right )^2 =r^2 \end{array}


Svar #3
05. juni 2019 af Repeno

Tak! :)


Skriv et svar til: Omskriv ligningen til den generalle form (Cirkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.