Matematik

Højde og topflade bredte i diamant

15. juni 2019 af edij0001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at finde højden og topflade kantens bredte, og hvordan kan man udregne det?

Info jeg har omkring den som ikke står der, er at diamanten er 4.02 mm bred i det hele og nederste grad er 98.8

Tak på forhånd :D

Vedhæftet fil: dia.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2019 af peter lind

Der mangler en oplysning om den øverste del. Du har kun den bredeste del+de skrå flader


Svar #3
15. juni 2019 af edij0001 (Slettet)

Der er alle de oplysninger jeg har at arbejde med, men ved ikke/kan ikke huske hvordan man finde de to med de oplysninger jeg har.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2019 af StoreNord

cosinius-relationen siger:
                                4.02² = 2.62² + 2.62² - 2*2.62 cos(98.8)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2019 af StoreNord

Hvis du ikke har andre oplysninger, skal du måske gå ud fra, at nabovinklerne også er 40.6 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2019 af StoreNord

Men det ser nu forkert ud.

Skærmbillede fra 2019-06-15 21-02-36.png

Har du ikke flere oplysninger; for eksempel vægt eller rumfang?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2019 af StoreNord

Hvis du sammenligner med denne opgave, ser det ud som om, du mangler en nabovinkel:
https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1752785Screenshot_2.png


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2019 af StoreNord

Men det er nu heller ikke rigtigt!Skærmbillede fra 2019-06-15 21-51-29.png


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2019 af StoreNord

http://museumjewellery.com/produkter/612-klassisk-diamantslibning/

"STANDARD BRILLIANT CUT" kan jeg heller ikke få til at passe.
Men det kan jo også være, din lærer har ændret i opgaven.


Svar #10
16. juni 2019 af edij0001 (Slettet)

Har en vægt, men skal bruge en udregning til at beregne højden og topfladekanten, men problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg gør det. ://


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juni 2019 af ringstedLC

Diamanter er rent kulstof med en massefylde på 3.5 g/cm3. Så når vægten er opgivet, har du sikkert også en oplysning om dens form. Det vil være smart at tage et billede af hele opgaven.


Svar #12
16. juni 2019 af edij0001 (Slettet)

her er hele opgaven

Vedhæftet fil:dia 2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #13
16. juni 2019 af ringstedLC

a) Din skitse mangler vc og de øvrige symboler.

b) 

\begin{align*} B &= 2\cdot \cos (v_p)\cdot s_p=4.02 \text{ mm} \end{align*}

c) 

\begin{align*} h &= \sin (v_p)\cdot s_p+\sin(v_c)\cdot s_c \\ b &= B-2\cdot \cos(v_c)\cdot s_c \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. juni 2019 af StoreNord

Jah. Den som lever længe nok, får se. Tak.


Skriv et svar til: Højde og topflade bredte i diamant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.