Kemi

Hvilken formel kan jeg bruge?

04. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej 

Hvilken formel kan jeg bruge til at beregne opgaven på vedhæftede billede?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

Slå atomvægtene af alle grundstofferne op og beregn molekylvægtene for SiO2 og C.

Du kan af ligningen se, at for hvert mol SiO2 indgår der 3 mol C. Du kan regne antallet af mol SiO2, der indgår i reaktionen, gange det med 3 og regne det om til gram C.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|c|c|} \hline &SiO_2&+&3\, C&\rightarrow &SiC&+&2\, CO\\ \hline \textup{masse}/g&75.2&&&&&&\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&60.08&&12.01&&40.10&&28.01\\ \hline \textup{antal mol}&&&&&&&\\ \hline \textup{koefficienter}&1&&3&&1&&2\\ \hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2019 af mathon

                  \begin{array}{llll} \textup{antal mol:}&n&=&\frac{m}{M}\\\\ \textup{masse:}&m&=&n\cdot M \end{array}


Skriv et svar til: Hvilken formel kan jeg bruge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.