Matematik

Matematik

19. august 2019 af Maria1306aabenraa - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Har lige brug for hjælp til at løse den opgave. 

Spørgsmålet:

Bestem koordinaterne til vektor a og b, når der er givet, at 

a+b= ((6)/(-3)) og a-b ((-4)/(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2019 af peter lind

Skriv hellere vektorene som (6, -3) og (-4, 1)

Læg de to vektorer sammen og du får 2a

Træk den sidste fra den første og du får 2b


Svar #2
19. august 2019 af Maria1306aabenraa

Kan du vise mig hvordan?, fordi jeg får noget helt forkert '


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2019 af peter lind

a+b +a-b = (6, -3) + (-4, 1) = (2, -2)

Prøv selv med a+b-(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2019 af mathon

#2

                 \small \begin{array}{lllllllllllll} \mathbf{a}+\mathbf{b}=\begin{pmatrix} 6\\-3 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -4\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6+(-4)\\ -3+1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\-2 \end{pmatrix}\\\\\\\\ \mathbf{a}-\mathbf{b}=\begin{pmatrix} 6\\-3 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -4\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 6-(-4)\\ -3-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\-4 \end{pmatrix}\\\\\\\\ \mathbf{a}+\mathbf{b}+\mathbf{a}-\mathbf{b}=\begin{pmatrix} 2\\-2 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 10\\-4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2+10\\ -2+(-4) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 12\\-6 \end{pmatrix}=2\cdot \begin{pmatrix} 6\\-3 \end{pmatrix}=2\cdot \mathbf{a} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2019 af Clausiversen12 (Slettet)

Slettet

Svar #6
20. august 2019 af Maria1306aabenraa

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2019 af Moderatoren

#6 se bort fra #5 – det var bare et (dårligt) forsøg på at reklamere for en hjemmeside.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.