Matematik

Vektorer i planen

21. august 2019 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Vektor a = (t-2, 2)

Vektor b = (3, 5*t)

Jeg skal bestemme skalarproduktet mellem de to vektorer udtrykt ved t: vektor a prikket med vektor b

Spørgsmål:

Hvordan skal jeg gribe opgaven an?

Jeg tænker at jeg skal regne t ud som how, men jeg kan ikke lige lure hvordan.

Kom gerne med hints :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2019 af peter lind

Du har blot misforstået opgaven. Du skal ikke regne t ud. facit bliver en funktion af t. Brug (a1, a2)·(b1, b2) = a1b1+a2*b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2019 af ringstedLC

Bemærk: Prikproduktet findes "udtrykt ved t". Du kan ikke beregne medmindre prikproduktet er oplyst eller der opgives noget om vektorernes beliggenhed i forhold til hinanden.

\begin{align*} \vec{a}\cdot \vec{b} &= \binom{t-2}{2}\cdot \binom{3}{5t} \\ &= (t-2)\cdot 3+2\cdot 5t=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.