Matematik

Matematik regler

26. august 2019 af lol1010 - Niveau: C-niveau

Jeg ved godt det er noget af det nemmeste sprøgsmål. Men jeg får 2 forskellige svar.

6:2(1+2) = ????

1 måde

6:2(1+2) --> 6:2*3 --> 3*3 = 9

2 måde 

6:2(1+2) --> 6:(2*1+2*2) --> 6:(2+4) --> 6:6 = 1

Hvad skal den rigtige svar/ metode? Fordi ved godt at man tager () først og så gange.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2019 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} \frac{6}{2\cdot (1+2)}=\frac{6}{2\cdot 3}=\frac{6}{6}=1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

1. måde er korrekt. Operatorerne gange og dividret med har samme prioritet og skal derfor udføres fra venstre mod højre, som det er gjort i 1. måde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

#2 er faktisk ikke helt korrekt. Den rigtige måd er:

6:2(1+2) = 3*(1+2)  = 3*3 = 9.

Beskrevet i ord: Start med 6. Derefter kommer divisionstegnet. Det næste er 2. Så har vi nok til at udføre divisionen. Resultatet bliver 3, som så er klar til næste trin. Det næste tegn er parentesen. Den giver to oplysninger nemlig, at der er et underforstået gangetegn og at der der noget, der skal regnes ud før vi kan gå videre, så vi har 3*, som skal huskes. Det næste er 1 efterfulgt af +, så vi har 1 og skal lægge noget til. Dette noget er det næste tal 2. Så har vi nok til at udføre additionen og får 3. Nu når vi frem til afslutningsparentesen, så vi henter det gemte, 3* frem og fuldender det med de 3 fra parentesen til 3*3, som vi regner ud til 9.

Godt at vi ikke skal skrive alle udregninger på denne måde!

I computere har man et specielt lagerområde til at gemme deludtryk som 3* i dette tilfælde. Det kaldes for en stak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2019 af oppenede

#3 Man kan også starte med at se hele udtrykket efter for parenteser som #0's 1 måde. Selvom en computer typisk ikke parser på den måde er det stadig helt korrekt, når de øvrigt forekommende operationer har lavere prioritet end parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2019 af mathon


         \small \small \begin{array}{lllllll} \mathbf{\#2}\textup{ \textbf{har ret.}}\\ &\textup{Min beregning kr\ae ver}&6:\left ( 2\cdot (1+2) \right )\\ &\textup{men nu \textbf{st\aa r der}}&6:2\cdot (2+1)\\ &\textup{\textbf{SORRY!} } \end{array}


Skriv et svar til: Matematik regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.