Matematik

Differentiering af kvadreret funktion

30. august 2019 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Lad
h(u)=\sqrt f(u),
Hvor funktionen f opfylder at 
f(-1)=4 ; f'(-1)=1
Angiv

h'(-1)

Min tankegang var

h(u)=(f(u))^0^.^5

a = f(u) ; h'(u) = (a)^-^0^.^5

Men dette er selvfølgelig ikke rigtigt. Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2019 af peter lind

Funktionen skal differentieres som en sammensat funktion sammensat af funktionerne √y hvor y = f(u) så

h'(u) = ½f(u) * f'(u)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2019 af AMelev

#0 Det er kvadratroden af funktion, ikke kvadreret funktion - at kvadrere betyder at sætte i anden.

I øvrigt har du glemt at gange med 0.5, da du differentierer at^0.5.

Skriv et svar til: Differentiering af kvadreret funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.