Matematik

Kna u hjælpe med disse to opgaver

31. august 2019 af ierereaw (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan i hjælpe med at finde dmf og vmf


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Lidt hjælp til dig:

Vmf= alle de mulige funktionsværdier, som f(x) gennemløber, 

dmf=  normalt mængden af alle de x, for hvilke forskriften for f(x) giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

^ Husk evt. At udtale om der er tale om enten "udfyldte" boller eller uudfyldte boller; altså åbne eller lukkede intervaller der har relevans til grafens udforming. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2019 af mathon

                               


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2019 af mathon

                              \small \begin{array}{llll} Dm(f)&=&\left [ ... \right ]\\\\ V\! m(f)&=&\left [ ... \right ] \end{array}                \small \begin{array}{lllll} Dm(f)&=&\left [ ... \right ]\\&&&&\textup{udfyldte "boller"}\\ V\! m(f)&=&\left [ ... \right ] \end{array}


Svar #5
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

Er det så ?????

dmf=(-2;4)

og vmf=(-2;4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Korrekt; dog skal du anvende intervals klammer og ikke de sjove parenteser der :) Dm(f)=[-2;4] og Vm(f)=[-2;4]


Svar #7
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

jaja kunne bare ikke finde dem på tastaturet:))


Svar #8
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

Kan du hjælpe mig med at tegne grafferne for opgave C og D


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2019 af ringstedLC

#0:

a.

\begin{align*} \text{Afl\ae s }f(6) &= \;?\Rightarrow f\text{ er ikke defineret for }x=6 \\ \text{Afl\ae s }f(-3) &= \;?\Rightarrow f\text{ er ikke defineret for }x=-3 \\ \text{Afl\ae s }f(0) &= 0\Downarrow\Rightarrow f\text{ er defineret for }x=0 \\ \text{Afl\ae s }f(-2) &= \;?\Rightarrow f\text{ er/er ikke defineret for }x=-2 \\ \text{Afl\ae s }f(4) &= \;?\Rightarrow f\text{ er/er ikke defineret for }x=4 \\ Dm(f) &= \left [ ?,\,? \right ] \end{align*}

b.

\begin{align*} Vm(f) &= f\left(x\in Dm(f)\right)=\left \{ f_{min};f_{maks.} \right \} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Jeg kan hjælpe dig med et par tips; Dm(f): beskriver de x-værdier som din funktion kan antage; hvis det er eks [1;7] så vil du skulle kigge på den positive side af x-koordinaterne og indtegne en funktion der opfylder definitionsmængden. Og igen, hvis det er negative fortegn, så ville du skulle kigge på den negative side af koordinatsystemet for x-værdierne. (vandret akse) Ved Vm(f) værdimængden er så y-værdierne, din funktion kan antage. Der skal du kigge på den lodrette akse og den's fortegn inden for dine intervalsklammer.

Husk; kan se i din opgave, at nogle af intervalsklammer vender ud og indad; der skal du nok lige kigge på min kommentar angående udfyldte og uudfyldte boller, der beskriver de åbne og lukkede intervaller, som du også skal angive i opgaven.


Svar #11
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

Kan i løse opg c og d??

det ville være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2019 af ringstedLC

Ny opgave ⇒ ny tråd, tak!

Du kan ikke entydigt bestemme en graf udfra Dm og Vm. Dine grafer skal derfor blot overholde kriterierne.

c. Tegn en graf, der fx begynder i (> -1, y = 1) og ender i (3, y < 4). Eller en graf, der begynder i (x > -1, y < 4) og ender i (3, 1). For graferne skal gælde: 1 ≤ y < 4 og at de starter/ender ved elementerne i Dm.

d. Svarer til c.


Svar #13
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

kan ikke finde ud af det

kan du prøve at lave opgave c så kan jeg selv lave opgave d?


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

https://gyazo.com/ae625e88df9edcc69516d70cf2f04705 

https://gyazo.com/6770f65a5b2fcffdc3478374ae194b76 

Tegn en funktion indenfor de intervaller med korrekt brug af intervalsklammer også har du korrekt.


Svar #15
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

der er -1;3 og 1;4


Svar #16
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

og ikke -1;3 -1;4


Svar #17
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

kan du sende igen når du har rettet:)


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Ah, bare indsæt din y værdi på 1; så, du skal op i den øvre grænse af koordinatsystemet. Den ligger selvfølgelig under 4, som er maksimumsgrænsen for Vm(f) i c) 


Svar #19
31. august 2019 af ierereaw (Slettet)

hvilken er den rigtige 1 eller 2


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. august 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Ingen af dem, desværre. Din Dm(f)= Du skal starte i -1 på den vandrette venstre side og i Vm(f)= 1 på den lodrette akse. Vm(f)'s maksimum værdi er så 4; så ved 4 stopper du (altså gå op til du rammer 4 på y'aksen). Dm(f)'s maksimum værdi er 3. så du skal 3 udover den højre vandrette side.  Start i 0.0 der og gå 3 til højre. Husk intervalsklammer (uudfyldte boller hvis ] vender udaf, og [ hvis klammer vender indad)


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.