Fysik

Energi

31. august 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder og undrer mig over, hvordan man finder frem til svaret på denne opgave. Opgaven lyder således:

I bunden af kedlen er der stemplet:

230v ~ 50 Hz     2000 W

Opgave:

Beregn energiforbruget til at koge en kop

vand? El-kedlen er tændt i 50 sekunder.

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2019 af SuneChr

2000 W = 2 kW
50 sek = 50/3600 time
2000 W i 50 sek = 2·50/3600 kWh


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllllllll} E=\left ( 2\; \frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 50\; s \right )=100\; kJ &&&&&&&\left (\frac{1}{36}\; kWh \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.