Matematik

integration ved substitution

10. september 2019 af Andreas2018 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har vedhæftet en opgave

Jeg er med på at isolere

 u=1/x

du/dx=-1/x^2

dx=du/-1/x^2

Så indsætter jeg u og dx

\int \frac{-2ln(u))}{x^2}*\frac{du}{-1/x^2}

Jeg bør komme frem til det her, men kan ikke se hvordan?

\int 2ln(u)du


Svar #1
10. september 2019 af Andreas2018 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2019 af SuneChr

Man har:

-2\int \frac{\ln \frac{1}{x}}{x^{2}}\, \textup{d}x               u = \frac{1}{x}         du = -\frac{1}{x^{2}}  dx


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.