Matematik

Bestem areal og bestem sidelængde af x

10. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Mine kompetencer ligger ikke i geometri delen, så er der nogle genier der kan hjælp:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2019 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll} 1)&\textup{beregn trekantens areal}\\\\ 2)&\textup{opstil et udtryk for kvadratets areal}\\\\ 3)&\textup{beregn de gr\o nne areal} & 0\leq x\leq 4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2019 af ringstedLC

a)

\begin{align*} A(x) &= A_{ABC}-A_{kvadrat} \\ A(x) &= 0.5\cdot h\cdot g-s^2 \\ \end{align*}

b)

\begin{align*} A(x) &= 0 \\ x &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2019 af Soeffi

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1785477 (jeg googlede overskriften).


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2019 af ringstedLC

#2, b) er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2019 af DroneDuddi (Slettet)

Det udklippet stykke er halvdelen af A, C.

A, C er4  4/2 = 2. Man kan dermed udregne arealet af kvadraten

Areal = 2^2 = 4

Arealet af trekanten = A, C * B, C / 2 = 4 * 6 / 2 = 12

Hvis du skal udrenge arealet af det overstående grønne areal, kan du minusse det blå fra helheden:

Arealet af trekanten = 12, arealet af det blå areal = 4. 12 - 4 = 8 

Den største ubeskrevne længde (A, B) kan findes med Phytagoras.

A, C =4 cm

C, B = 6 cm

4^2 + 6^2 = 50, dermed 50 cm

Håber, at du kunne få et svar ud fra disse ressourcer...


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2019 af ringstedLC

b) 

\begin{align*} y=\tfrac{4}{6}x &= 4-x \\ x &= \;? \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2019 af ringstedLC

#5

Det udklippet stykke er halvdelen af A, C.

Det er et rent gæt.

Den største ubeskrevne længde (A, B) kan findes med Phytagoras.

A, C =4 cm

C, B = 6 cm

4^2 + 6^2 = 50, dermed 50 cm

                       = (√52)2 ⇒ |AB| = √52


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2019 af ringstedLC

b) Areal som funktion af x:

\begin{align*} A(x)=\tfrac{1}{2}\cdot 6\cdot 4 &= x^2+\tfrac{1}{2}x\cdot (4-x)+\tfrac{1}{2}\cdot (6-x)\cdot x \\ 12&= x^2-\tfrac{1}{2}x^2+2x+3x-\tfrac{1}{2}x^2 \\ x &=\;? \end{align*}

Eller vha. ensvinklede trekanter:

\begin{align*} \frac{x}{6} &= \frac{4-x}{4} \\ 4x &=6\cdot (4-x) \\ x &=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem areal og bestem sidelængde af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.