Fysik

energi...

12. september 2019 af mikkel800 - Niveau: C-niveau

Hjæææælp

En jernkugle, der vejer 5 kg, tabes fra toppen af Rundetårn. (højde 41,55 m)

Hvor stor potentiel energi har kuglen, lige når den begynder at falde?

hvor stor kinetisk energi har den, når den rammer gaden?

Hvilken hastighed rammer den gaden med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2019 af peter lind

E = m*g*h

Brug energibevarlse

brug E=½mv2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2019 af mathon

                          \small \small \begin{array}{llll} E_{pot}^{beg}=m\cdot g\cdot H=\left (5\; kg \right )\cdot \left (9.82\; \frac{N}{kg} \right )\cdot \left (41.55\; m \right )\\\\ E_{kin}^{gade}=E_{pot}^{beg}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{gade}}^2\\\\ \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{gade}}^2=m\cdot g\cdot H\\\\ \frac{1}{2}\cdot {v_{gade}}^2= g\cdot H\\\\ v_{gade}=\sqrt{2\cdot g\cdot H}=\sqrt{2\cdot \left ( 9.8\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot (41.55\; m)} \end{array}


Skriv et svar til: energi...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.