Matematik

2. gradspolynomier

17. september 2019 af hng90210 - Niveau: B-niveau

hvordan udregner jeg denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af PeterValberg

Punktet B er tilsyneladende parablens toppunkt, som
ligger på den tænkte y-aksen, hvorfor c = 6,15

Indsæt de to andre kendte punkter i forskriften og løs
de to fremkomne ligninger med to ubekendte (a og b)

3,32=a\cdot(-4)^2+b\cdot(-4)+6,15

3,32=a\cdot4^2+b\cdot4+6,15

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2019 af PeterValberg

b) Når du har fundet værdierne for a, b og c
    opstiller du forskriften for parablen og løser ligningen f(x) = 0
Den bredde, du skal bestemme er afstanden mellem parablens nulpunkter (rødder)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2019 af AMelev

Alternativ metode til bestemmelse af a, b og c: Lav kvadratisk regression på de 3 punkter.


Skriv et svar til: 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.