Kemi

beregning af enthalpiændringen

18. september 2019 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har vedhæftet opgaven. Jeg skal beregne enthalpiændringen. Er det ikke noget med at hver grundstoffer har deres enthalpiændring, som vi så lægge sammen på reaktanternes side, og trækker enthalpien fra produkter fra reaktanternes enthalp. Er det ikke noget i den stil?

Vedhæftet fil: enthalpiændring.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du slår stoffernes entalpi og entropi op i en tabel:

Fe2O3(s): Ho = -824,2 kJ/mol, So = 87,4 J/(K*mol)

C(s,grafit): Ho = 0, So = 5,7 J/(K*mol)

Fe(s): Ho = 0, So = 27,3 J/(K*mol)

CO(g): Ho = -110,5 kJ/mol, So = 197,5 J/(K*mol)

og så har du

ΔHo = ∑νHo(produkter) - ∑νHo(reaktanter)

ΔHo = 2 * 0 + 3 * (-110,5) kJ/mol - ( -824,2 kJ/mol + 3 * 0 ) = 492,7 kJ/mol

og på samme måde har man

ΔSo = 2 * 27,3 J/(K*mol) + 3 *197,5 J/(K*mol) - ( 87,4 J/(K*mol) + 3* 5,7 J/(K*mol) ) = 542,6 J/(K*mol)

ΔGo beregnes med

ΔGo = ΔHo - T*ΔSo

ΔGo = 492,7 kJ/mol - 298K * 0,5426 kJ/(K*mol) = 331,0 kJ/mol


Skriv et svar til: beregning af enthalpiændringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.