Kemi

Den samlede koncentration af elektrolytter i en vandig opløsning, hvor er min fejl i udregning?

19. september 2019 af N0valyfe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgave formulering: Den samlede koncentration af elektrolytter i en vandig opløsning, der består af 0,05M NaCl, 0,1M CaCl2 og 0,1M glukose, hvad er den samlede koncentration i M?

Facit gives til at være: 0,4M 

Min umiddelbare udregning: 

NaCl: 0,05M Na + 0,05M Cl samlet set = 0,1M 

CaCl2: 0,1M Ca + (2*0,1M Cl) = 0,3M 

C6H1206: Reagere ift 1:2:1 derfor ; 0,1M + (2*0,1M) + 0,1M O = 0,4M 

Samlet konc: 0,4M + 0,3M + 0,1M = 0,8 M

Hvor er fejlen? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2019 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} \textup{en opl\o sning af glukose }\\ \textup{er \textbf{ikke} elektrisk ledende.}\\\\ \textup{elektrolytter:}\\ &\textup{SUM}\left ( \left \{ 2\cdot 0.05,3\cdot 0.1 \right \} \right )\; M=0.4\; M \end{array}


Svar #2
28. september 2019 af N0valyfe (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Den samlede koncentration af elektrolytter i en vandig opløsning, hvor er min fejl i udregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.