Matematik

hjælp til matematik

20. september 2019 af Nikita777 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

    Hej jeg bruger for  en hjælp til at løse denne opgave.

Vedhæftet fil: mat opg.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2019 af mathon


Svar #2
20. september 2019 af Nikita777 (Slettet)

jeg bruger for en hjælp af  c

Jeg kunne ikke få en rigtig resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{lllll} a)&f{\, }'(x)=1\cdot \sqrt{9-x^2}+x\cdot \frac{1}{2\sqrt{9-x^2}}\cdot (-2x)\\\\ &f{\, }'(x)=\sqrt{9-x^2}-\frac{x^2}{\sqrt{9-x^2}} \\\\ &\sqrt{9-x^2}-\frac{x^2}{\sqrt{9-x^2}}=0\\\\ &\sqrt{9-x^2}=\frac{x^2}{\sqrt{9-x^2}}\\\\ &9-x^2=x^2\\\\ &9=2x^2\\\\ &x^2=\frac{9}{2}\\\\ &x=\mp \frac{3}{\sqrt{2}}\\\\ &x=\mp \frac{3\sqrt{2}}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2019 af mathon

                          \small \small \small \small \begin{array}{lllll} c)& \textup{Pythagoras}&\left ( \frac{c}{2} \right )^2+h^2=3^2\\\\ &&\frac{c}{2}=\sqrt{9-h^2}\\\\ &&c=2\cdot \sqrt{9-h^2}\\\\ &\textup{trekantsareal}&T_{ABC}=\frac{1}{2}\cdot h\cdot c\\\\ &&T_{ABC}=\frac{1}{2}\cdot h\cdot 2\cdot \sqrt{9-h^2}\\\\ &&T(h)=h\cdot \sqrt{9-h^2}&0<h<3 \end{array}


Svar #5
20. september 2019 af Nikita777 (Slettet)

Tusind tak , nu kan jeg se hvor jeg har lavet et fejl.

Hvad med  d . Skal jeg h´(x)=0?  tænker jeg rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2019 af OliverHviid

Ja, du har funktionen T(h)=...

Sæt T'(h)=0 og løs mht. h.


Svar #7
20. september 2019 af Nikita777 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2019 af mathon

Uanset den variable hedder x eller h, er løsningen den samme:

                \small \begin{array}{lllll} T{\, }'(h)=0\Leftrightarrow h=\frac{3\sqrt{2}}{2} \end{array}


Svar #9
20. september 2019 af Nikita777 (Slettet)

Tak for din stor hjælp , det er rigtigt . Fik det samme resultat.


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.