Matematik

hvad gør jeg forkert?

22. september 2019 af soer381k - Niveau: A-niveau

kan se i facit-listen at mit resultat overhovedet ikke er rigtigt.

har denne opgave hvor jeg bestemme kræften fra "the deltoid muscle" på overarmen i A

og jeg skal bestemme x- og y- componenterne for kræften på skuldern i O.

WU= 130mm*18,639N = 18,639N

WL= 412mm*10,791N = 10,791N

WH= 635mm*3,924N =  3,924N

kuglen= 33,354N

jeg sætter mit moment M i O så:

\sum Mo = 0

\sum Mo = WU + WL + WH + Kuglen - FD*125mm*sin(21) = 0

\frac{WU+WL+WH+Kuglen}{125mm*sin(21)} = FD\frac{52348,122}{125mm*sin(21)} = 150,07N

så finder jeg x og y komponenterne for kræften i O:

\sum Fx = -Ox + 125mm*sin(21)= 0 \rightarrow Ox=44,795N

\sum Fy = -Oy + 52348,122- 125mm*cos(21)= 0 \rightarrow Oy=52231,424N

A=\sqrt{52231,424^{2}+44,795^{2}}=52231,44N

Vedhæftet fil: 453786-3-44IP1.gif.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2019 af peter lind

Du sætter WU WL og WU til at være en længde*kraften I udregningen af længde*kraft ganger du ikke længden på. Skal det ikke være momentet ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2019 af ringstedLC

og "mm" skal omregnes til meter.


Svar #3
22. september 2019 af soer381k

peter lind

ups, det var meningen at jeg ville skrive 

WU= 1,9kg*(9,81)

WL= 1,1kg*(9,81)

WH= 0,4kg*(9,81)

men det giver stadig det samme

der må være noget i udregningerne som jeg gør galt??????


Svar #4
22. september 2019 af soer381k

er det ikke en forkert måde jeg sætter det op?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2019 af peter lind

du har en længde*en kraft; men hvor du bare ignorere længden og kun giver som resultat kraften


Svar #6
22. september 2019 af soer381k

men er min udregning af moment og x/y -komponenterne ellers rigtige?


Skriv et svar til: hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.