Matematik

Løsning af eksponentiel funktionen e^(1-i)?

26. september 2019 af Emils123 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har en opgave, som hedder:

Bestem |e^(1-i)| og arg(e^(1-i)

Jeg har bestemt |e^(1-i)| ved at sige |e^(1)*e^(-i)|=|e*e^(-i)|=|e*(cos(1)-i*sin(1))|=e*sqrt(cos(1)^2+sin(1)^2)=e*1, derfor |e^(1-i)|=e

Jeg kan dog ikke finde ud af at bestemme argumentet. Jeg ville tro, at arg(e^iv)=cos(v)+i*sin(v), men cos(-1)+i*sin(y)=0,5+0,8i, hvilket ikke stemmer overens med resultatet, da arg(e^i)=1.

Håber der er en, som kan give en hånd med at finde argumentet :)

Mvh

Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du kan benytte,at e^(a+iv) = e^a * e^(iv). Her er v argumentet.


Skriv et svar til: Løsning af eksponentiel funktionen e^(1-i)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.