Matematik

Cos og sin.

28. september 2019 af Becky4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kan I hjælpe med disse stykker <3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af StoreNord

1)    Brug den udvidede sinusrelation
2)    do
3)    do


Svar #2
28. september 2019 af Becky4 (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2019 af ringstedLC

Se her, hvordan du vælger, hvad der skal gøres: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/trigonometri/cosinusrelationerne.

2. Du har to vinkler og en side. Beregn den tredje vinkel og brug sinusrel.:

\begin{align*} \angle B &= 180^{\circ}-\left (\angle A+\angle C \right ) \\ \angle B &= 180^{\circ}-\left (73^{\circ}+65^{\circ} \right )=\;?^{\,\circ} \\ \frac{a}{\sin(\angle A)}= \frac{b}{\sin(\angle B)} &= \frac{c}{\sin(\angle C)} \\ \frac{4.5}{\sin(73^{\circ})}= \frac{b}{\sin(\angle B)} &= \frac{c}{\sin(65^{\circ})} \\ \frac{4.5}{\sin(73^{\circ})} &= \frac{c}{\sin(65^{\circ})} \\ c &= \frac{4.5}{\sin(73^{\circ})}\cdot \sin(65^{\circ}) \\ b &= \frac{4.5}{\sin(73^{\circ})}\cdot \sin(?^{\;\circ}) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2019 af mathon

Alle trekanter har én løsning.

                               \small \begin{array}{lllll} 1.&C=\sin^{-1}\left ( \frac{c}{b}\cdot \sin(B) \right )\\\\ &A=180\degree-(82\degree +C)\\\\ &a=\frac{\sin(A)}{\sin(82\degree)}\cdot 7\\\\\\\\ 2.&B=180\degree-(73\degree +65\degree)=42\degree\\\\ &\frac{b}{\sin(B)}=\frac{a}{\sin(A)}\\\\ &b=\frac{\sin(42\degree)}{\sin(73\degree)}\cdot 4.5\\\\ &\frac{c}{\sin(C)}=\frac{a}{\sin(A)}\\\\ &c=\frac{\sin(65\degree)}{\sin(73\degree)}\cdot 4.5\\\\\\\\ 3.&\frac{\sin(A)}{a}=\frac{\sin(C)}{c}\\\\ &A=\sin^{-1}\left (\frac{8.10}{8.44}\cdot \sin(80\degree) \right )\\\\ &B=180\degree-(80\degree+A)\\\\ &\frac{b}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(C)}\\\\ &b=\frac{\sin(B)}{\sin(80\degree)}\cdot 8.44 \end{array}


Skriv et svar til: Cos og sin.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.