Matematik

hvordan bestemmer man arealet af et parallelogram udspændt af vektor AB og a

28. september 2019 af Maze12 - Niveau: A-niveau

Jeg har nu spekuleret på en opgave i et stykke tid nu men kan stadig ikke helt finde ud af den. Er der nogle som kan hjælpe mig?

Opgaven ligger under filer:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2019 af peter lind

Du kan beregne skalarproduktet mellem AB og a's tværvektor eller du kan beregne deres determnant


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2019 af mathon

         \small \small \begin{array}{lllll} a)&A_{par}=\begin{Vmatrix} 5-20 &-1 \\ 10-5 & 2 \end{Vmatrix}=\begin{vmatrix} -15 &-1 \\ 5 &2 \end{vmatrix}=\left | -15\cdot 2-5\cdot (-1) \right |=\left | -30+5 \right |=25 \\\\ \\\\b)&\overrightarrow{AB}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{a}}{\overrightarrow{a}^2}\cdot \overrightarrow{a}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} -15\\ 5 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)}{(-1)^2+2^2}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\frac{25}{5}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\10 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

\overrightarrow{AB} Side 11 (49)

a) Side 12 (61) & (58)

b) Side 12 (55), side 11 (50) og side 10 (46)


Skriv et svar til: hvordan bestemmer man arealet af et parallelogram udspændt af vektor AB og a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.