Matematik

Diskret matematik

29. september 2019 af AmiraKh - Niveau: A-niveau

Hej, er der en sød sjæl herinde som vil/kan hjælpe mig med opgaver som handler om diskret matematik?

Jeg mangler noget hjælp til opgave c (vedhæftet fil). Jeg håber at jeg kan få hjælp :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2019 af AMelev

Newtons metode til nulpunktsbestemmelse: x_{n+1}=x_n-\frac{f(x_n)}{f'(x_n)}

c) Du ved, at 23 = 8 og 33 = 27, så \sqrt[3]{12} ligger mellem 2 og 3, så sæt dit startgæt x0 til fx 2.5
Beregn x1, benyt det til beregning af x2 og det igen til beregning af x3 osv.


d)  x = \sqrt[3]{w}\Leftrightarrow x^3=w\Leftrightarrow x^3-w=0

(2) f(x) = x3 - w, f '(x) = 3x2 
      x_{n+1}=x_n-\frac{f(x_n)}{f'(x_n)}\Leftrightarrow x_{n+1}=x_n-\frac{x_n^3-w}{3x_n^2}
(3) Opdeling af brøken x_{n+1}=x_n-\frac{x_n^3}{3x_n^2}+\frac{w}{3x_n^2} og forkort med xn2  x_{n+1}= x_n-\frac{x_n}{3}+\frac{w}{3x_n^2}

(5) 1/3 sættes uden for parentes


Svar #2
30. september 2019 af AmiraKh

Hej AMelev, virkelig stor hjælp, tusind atk for det!

Mon du også kan hjælpe med et andet spørgsmål? (Vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2019 af Soeffi

#2. 

a) y1 = 2·y0, y2 = 2·y1 = 22·y0,..., yn = 2n·y0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2019 af swpply (Slettet)

Lad \mathcal{S} benævne den "linear forward shift operator" defineret ved

(1)                                                               \mathcal{S}y_n = y_{n+1}

og derfor generalt at

(2)                                                            \mathcal{S}^my_n = y_{n+m}

og derfor specielt at

(3)                                                                \mathcal{S}^ny_0 = y_{n}.

Fra rekursionsligningen

(4)                                                                y_{n+1}=2y_n

ser vi således at der nødvendigvist må gælde at

(5)                                                                     \mathcal{S}=2.

Dermed giver (3) at den fuldstændinge løsning til (4) med begyndelses betingelse y0 er givet som

(6)                                                                 y_n = 2^ny_0.

Ønsker vi nu derfor at bestmme den løsningen der opfylder at y2 = 8 skal vi blot løse

(7)                                                                   8 = 2^2y_0

hvorfor vi finder at y= 2.


Svar #6
30. september 2019 af AmiraKh

Tusind tak for det :)


Skriv et svar til: Diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.