Matematik

Gøre rede for funktionesbeskrivelsen

02. oktober 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har siddet og bøvlet med denne opgave siden igår aftes, kan ikke forstå, hvodan jeg skal løse den.

Opgaven er vedhæftet

Har eksperimenteret med at halvere og fordoble den. Da jeg fordoblede den, blev det til en kasse, og jeg prøvede med 200*90^2*0,5, men så mangler jeg at få flettet x'erne ind, og få dem opstilt på den måde det står i funktionsforskriften..

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: OPgave.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2019 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} \text{Rumfang}:0.5\cdot h\cdot g\cdot 200& \\ h^2=90^2-x^2\;&,\;g=2x \\ 0.5\cdot h\cdot g\cdot 200& \simeq 200\cdot x\cdot \sqrt{90^2-x^2}= R(x) \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{Pythagoras:}&h^2+x^2=90^2\\\\ &&h(x)=\sqrt{90^2-x^2}\\\\ &\textup{trekantareal:}&A=\frac{1}{2}\cdot h\cdot (2x)=h\cdot x=x\cdot \sqrt{90^2-x^2}\\\\ &\textup{rumfang:}&R(x)=200\cdot A=200\cdot x\cdot \sqrt{90^2-x^2} \end{array}


Skriv et svar til: Gøre rede for funktionesbeskrivelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.