Kemi

beregning

03. oktober 2019 af Huda91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

At 25 C, Kc=6,90 for the following equilibrium in the solvent CCl_4. L05

 br_2 + Cl_2\rightleftharpoons 2BrCl

Asolution was prepared with the following initial concentrations:

[BeCl]=0,0425 , [Br_2]=0,0305 M , [Cl_2] = 0,0243 M. What are the equilibriumconcentrations of all three compounds ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af mathon

reaktionsbrøkens kvotient

                                                Q=\frac{0.0425^2}{0.0305\cdot 0.0243}=2.44<K_c

Uæigevægten forskydes mod
højre.
Når der dannes 2x mol BrCl forbruges x mol Br_2 og x mol Cl_2

hvoraf:
                   \small \begin{array}{llllll} &\frac{(0,0425+2x)}{(0.0305-x)\cdot (0.0243-x)}=6.90\quad 0<x<0.0243\\\\ &x=0.006241\\\\ \textup{ligev\ae gts-}\\ \textup{koncentrationer:}\\&\begin{array}{llll} \left [ Br_2 \right ]=(0.0305-0.006241)M&=&0.0243\; M\\\\ \left [ Cl_2 \right ]=(0.0243-0.006241)M&=&0.0181\; M \\\\\left [ BrCl \right ]=(0.0425+2\cdot 0.006241)M&=&0.0243\; M\\ \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af mathon

korrektion af tastefejl:

                                                \small \begin{array}{llllll} &\frac{(0,0425+2x)^\mathbf{{\color{Red} 2}}}{(0.0305-x)\cdot (0.0243-x)}=6.90\quad 0<x<0.0243\\\\ &x=0.006241 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2019 af mathon

korrektion af tastefejl:

                   \small \begin{array}{llllll}\textup{ligev\ae gts-} \\ \textup{koncentrationer:}\\&\begin{array}{llll} \left [ Br_2 \right ]=(0.0305-0.006241)M&=&0.0243\; M\\\\ \left [ Cl_2 \right ]=(0.0243-0.006241)M&=&0.0181\; M \\\\\left [ BrCl \right ]=(0.0425+2\cdot 0.006241)M&=&0.0550\; M\\ \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{kontrolberegning af}\\ \textup{ligev\ae gtskoncentrationer:}&\frac{(0.0550\; M)^2}{(0.0243\; M)\cdot (0.0181\; M)}=6.9 \end{array}


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.