Matematik

Areal af en punktmængde

08. oktober 2019 af NisseLW (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej matematikhjælpere (SP), jeg er stødt på sådan en opgave i areal-forløb i HTX A-niveau, og det er den opgave, jeg har svært ved ift. at få gode resultater med tilhørende forklaring. Jeg håber, at I kan hjælpe mig her.

Opgaven er vedhæftet.

God aften og tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2019 af StoreNord

M er integralet  af f(x) fra 1 til 4,5.


Svar #2
08. oktober 2019 af NisseLW (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at hænge sammen. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2019 af StoreNord

f(x) = 3√x kan også skrives som     f(x)= 3x0.5
Når du integrerer, får du       2 x1,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2019 af AMelev

                                
Løs ligningen 2x-2 = 0 for at bestemme x1 
Løs ligningen 2x-2 = 3√x for at bestemme x2
x3 = 9   

Arealet af N = \int_{x1}^{x2}l(x)\, dx+\int_{x2}^{9}f(x)\, dx-\int_{\frac{9}{2}}^{9}m(x)\, dx       

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2019 af SuneChr

En alternativ betragtning:
SP 081020192311.JPG

Vedhæftet fil:SP 081020192311.JPG

Svar #6
09. oktober 2019 af NisseLW (Slettet)

Tak for jeres hjælp StoreNord, AMelev og SuneChr.

Jeg vil meget gerne have besvarelser, da jeg synes det giver mere mening for mig, hvis det er muligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2019 af AMelev

#6
Er der nogen af anvisningerne i #4, du har probememr med selv at klare? I givet fald hvilke?
På HTX-Aniveau bør du kunne løse ligninger og beregne integraler - evt. med hjælp fra din formelsamling.


Skriv et svar til: Areal af en punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.