Matematik

Afledte funktioner

10. oktober 2019 af MikkelChristense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er stødte på en opgave, som jeg simpelthen ikke kan regne ud.

Bestem uden hjælpemidler den afledede funktion for følgende funktioner:


 

f(x)=x^(-2,4)+2^x-ln?(x)-e^(-x)

g(x)=-8x^5-12√x+x^(-1)

h(x)=3e^2x+2e^3x

i(x)=0,2x^5+0,4x^4-0,9x+11

j(x)=x^2·sin?(x)

k(x)=tan?(x)+3cos?(x)

Vil være en kæmpe hjælp

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2019 af MatHFlærer

Inden det vrimler med løsninger, så det også godt at vise, hvad du selv har forsøgt.

Jeg formoder den første er f(x)=x^{-2.4}+2^x-\ln(x)-e^{-x}

Og den er lige til højrebenet.

Første led bruger du (x^n)'=nx^{n-1}

Andet led bruger du (n^x)'=\ln(n)n^x

Tredje led er generelt: (\ln(x))'=\frac{1}{x}

Fjerde led er en kombination af kædereglen, men ellers findes der en generel regel: (e^{nx})=ne^{nx}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se side 23 for regenregler og side 24 for aflede funktioner.


Skriv et svar til: Afledte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.