Matematik
Hvordan løser jeg denne opgave?
Hejsa.
Har problemer med nedenstående opgave (se vedhæftet fil). Er der nogle der kan hjælpe mig lidt på vej til hvordan jeg skal løse den?
Vh. Martin
Svar #2
10. oktober 2019 af peter lind
A. Indsæt t =2 i r(t) Resultatet bliver punktets koordinater r1. Sæt r(t) = r1 og løs den derved fremkomne ligning. Løsningen bliver 2 og t0.
B. r'(t) er retningsvektorer for t så find r'(2) og r1'(t0) Vinklen mellem dem er den søgte vinkel
Svar #3
10. oktober 2019 af AMelev
Er vektorfunktioner virkelig HHX-stof, eller er angivelsen af uddannelse forkert? Hvis det er det sidste, så ret lige din profil.
A. Indsæt t = -2 i koordinatfunktionerne (x(t),y(t)) og beregn koordinatsættet (x0,y0) til Q.
Indsæt t0 i en af koordinatfunktionerne og løs den tilhørende ligning x(t0) = x0 eller y(t0) = y0 mht. t0. Tjek at den anden koordinat passer så Q = (x(t0),y(t0)).
B. Retningsvektor for de to tangenter er hhv. og
.
Vinklen mellem tangenterne er vinklen mellem retningsvektorerne.
Skriv et svar til: Hvordan løser jeg denne opgave?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

