Kemi

Beregning

20. oktober 2019 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med disse spørgsmål. Hvis i ikke vil give svar må i meget gerne sige hvordan jeg gør. Tak på forhånd 

på smørmejeriet tilføjer man salt (NACL) til smør (undtagen når man laver usaltet smør) opgaven viser hvordan saltindholdet i smør kan bestemmes ved titering . i et forsøg afvejes 0,248 g smør i et 10 mL bægerglas. Der tilsættes ca 5 mL demineraliseret vand. Blanding opvarmes i et varmt vandbad i nogle minutter, så smøret smelter. Så tilsættes 1 dråbe 0,1 M K2CrO4, hvorefter der titreres med 0,0500 M AgNO3 under magnetomrøring. Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 0,911 mL 0,0500 M AgNO3. 

a) Beregn den tilsatte stofmængde AgNO3 

b) Hvilken stofmængde NaCL er ækvivalent hermed? 

c) Beregn massen af NaCL og angiv smørrets saltindhold i massen%


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2019 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{llll}a)&NaCl\, _{\textit{(aq)}}\; +\; AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; AgCl\, _{\textit{(s)}}\; +\; NaNO_3\, _{\textit{(aq)}} \\\\ &n(AgNO_3)=\left (0.000911\; L \right )\cdot \left (0.0500\; \frac{mol}{L} \right )=4.6\cdot 10^{-5}\; g\\\\ b)&n(NaCl)=n(AgNO_3)=4.6\cdot 10^{-5}\; mol\\\\ c)&m(NaCl)=n(NaCl)\cdot M(NaCl)=\left ( 4.6\cdot 10^{-5}\; mol \right )\cdot \left ( 58.44\; \frac{g}{mol} \right )=0.002688\; g \\\\ &\textup{saltprocent:} \quad=p=\frac{0.002688\; g}{0.248\; g}\cdot 100\%=1.08\% \end{array}


Svar #2
20. oktober 2019 af l24 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.