Matematik

Cirklens ligning omformning

20. oktober 2019 af magnus3112 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med spørgsmålet: Angiv centrum og radius for følgende cirkel:

x^2+(y-9)2=81

Da der ikke er et dobbelt produkt af x'et, ved jeg ikke, hvad der skal stå i parentesen når jeg omformer x^2

altså (x+?)^2

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. oktober 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llll} c\textup{:}&(x-0)^2+(y-9)^2=9^2 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2019 af ringstedLC

Det er ikke det dobbelte produkt, der mangler, men det andet led i den toledede størrelse. Som sædvanlig, når der "mangler" noget, kan man skrive "+ 0" el. som her "- 0". En cirkel:

\begin{align*} \left ( x \right )^2+\left ( y \right )^2 &= 25 \text{ har centrum i }(0,0)\text{ og radius}=\sqrt{25} \end{align*}


Skriv et svar til: Cirklens ligning omformning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.