Matematik

Brug for hjælp

24. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Sidste år kostede 1 liter saft 18,75 kr. Nu koster den 22,25 kr.

a. hvor stor er prisstigningen i kroner? _____ kr.

b. hvor er den procentvise stigning? _____ kr


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} &\text{a) Stigning} = Nupris-F\o rpris \\ &\text{b) Stigning i \%} = \frac{Stigning\cdot 100}{F\o rpris}\,\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2019 af mathon

         \small \begin{array}{llllr} a.&\textup{prisstigning i kr:}&\left ( 22.25-18.75 \right )=&\textup{kr}&3.50\\\\ b.&\textup{prisstigning i }\%\textup{:}&\frac{3.50}{18.75}\cdot 100\%&\%& \end{array}


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.