Kemi

Udregne koncentration I ukendt blanding

25. oktober 2019 af Korshar (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal finde procent jern i en okker blanding. Jeg har afvejet 0.2353 g I 50 ml kolbe, og fortyndet yderligere 50 gange og målt 1,88 mg/l jern. Hvordan omregner jeg til det ufortyndede koncentration? Der er andre ukendte stoffer i prøven, så kan ikke bruge molvægten af jern

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Du kan gøre således:

Mg stof / ml opløsning er (0,2353 · 1000) / 50·50 = 0,09421 mg

Mg jern / ml opløsning  er 1.88 / 1000 = 0,00188 mg

% jern i okkerblandingen er (0.00188 / 0,09421)·100  = 1.995 = 2 %


Svar #2
25. oktober 2019 af Korshar (Slettet)

Mange tak forbhjælpen

Skriv et svar til: Udregne koncentration I ukendt blanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.