Matematik

Funktion

26. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen der kan fortælle mig om den her overhovedet er forkeret?

En linær funktion er givet ved f(x) = a*x+8 og grafen f går gennem punkterne (3,5) og (7,13)

Bestem tallene a og b

a= y_2 - y_1 / x_2-x_1 = 13-7/5-3 = 3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af ringstedLC

Tryk lige "Reset" og start helt forfra...

b = 8

\begin{align*} a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{13-5}{7-3} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2019 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llll} a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{13-5}{7-3} =\frac{8}{4}=2 \end{array}


Svar #3
26. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

men er 5 ikke x_2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2019 af mathon

5 er en y-koordinat


Svar #5
26. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Nårh, jeg har kommet til at bytte rundt i det. Mange tak

b må så være 5-2*3 = -1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2019 af mathon

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)=y &= ax+b \\ b &= y-ax \\ b &= \left\{\begin{matrix} y_1-ax_1\\y_2-ax_2 \end{matrix}\right. \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.