Matematik

Brug for hjælp

26. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Prisen på en æske chokolade stiger fra 40 kr til 60 kr.

1. Stigning i kroner er ____ kr.

2. Stigning i procent er ____ %


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af StoreNord

Hvad får du i delopgave 1?


Svar #2
26. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2019 af StoreNord

Delopgave 1 spørger dig om, hvor mange kroner prisen stiger.


Svar #4
26. oktober 2019 af Jakob012 (Slettet)

20 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2019 af StoreNord

Ja.
Og spørgsmål spørger: Hvor mange procent stiger prisen?

Den stiger 20 kr i forhold til 40 kr, altså
                                 \frac{20}{40}

For at få stigningen i procent ganger man med 100:
                              \frac{20}{40} \cdot 100                       =50 %


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.