Matematik

Linære sammenhænge

31. oktober 2019 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Hej er næsten ved at komme igenem min blækregning, men jeg kan ikke finde ud af om jeg skal indsætte 200000 på x's plads eller f(x):

altså

200000 = a * x + b

eller

F(x) = a * 200000 + b

Og opgaven lyder 

En person lejer en lejlighed
Lejligheden koster 25000 kr i indskud, mens den nnånedlige husleje er på 3180kr.

Hvor lang tid skal der gå før personen har betalt mere end 200000kr tit udtejeren? 


Svar #1
31. oktober 2019 af carolinesvanee

Hej jeg har lige selv prøvede at regne, en der hjælpe mig med hvad der går galt i min konklusion?

200000 - 3180/25000 = 7.87

Det vil sige der går 7.87 måneder så har personen betalt mere end 200000 kr. og det giver ikke mening synes jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

200000 skal være på f(x) plads:

200000=y

y=f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

dvs, at hældningen, a, er stigningen af penge, og b, er en y værdi, derfor, er b=25000kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

dvs. at x er tiden, derfor, skal du finde a, og isolere x . :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

a= månedlige husleje= 3180

dvs. 200000=3180*x+25000

Og i den skal du isolere x :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2019 af xbxlxcaa

x= 55 måneder


Svar #7
01. november 2019 af carolinesvanee

Mange tak hvordan fik du det til 55 måneder? altså hvordan isolerede du x


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Til #7

3180x +25000 = 200000  (træk 25000 fra på begge sider af lighedstegnet)

3180x  -25000 + 25000 = 200000 -25000

3180x = 175000 ( divider med 3180 på begge sider af lighedstegnet)

3180x / 3180 = 175000/ 3180

x = 55.03 = 55 måneder


Skriv et svar til: Linære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.