Matematik

Diagonalen oven på en kasse?

05. november 2019 af matematiktak321 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej,  mig og min klasekammerat skal beregne diagonalen af toppen på en kasse, der måler 10 cm i længde, 10 cm i bredde og 3 cm i højde. Hvordan gør man??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2019 af janhaa

d=\sqrt{10^2+10^2}=10\sqrt{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2019 af AMelev

Toppen af kassen er 10 cm på hver led.
Benyt Pythagoras til at bestemme diagonalen.

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2019 af janhaa

D=\sqrt{200+3^2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2019 af SuneChr

# 0
Den diagonal, du ser i # 3, er kassens rumdiagonal, men den skal du nok ikke finde.


Skriv et svar til: Diagonalen oven på en kasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.