Matematik

Afstand og beregning. Lidt hjælp.

07. november 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

SP

Sidder her. Prøver løse endnu en af disse opgaver. Fejlet igen. og igen. og igen.

Søger hjælp. Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. november 2019 af peter lind

brug pytagoras til at beregne AB

Brug dernæst at are alet af en trekant er ½*grundlinje*højde og i en retvinklet trekant er det ½'produkterne af kateterne til at finde højden

Denæst kan du bruge pytagoras på en af de små trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2019 af StoreNord

#0
Du kan finde det samlede areal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} &\Delta AHC\sim \Delta ACB\\\\ \textup{hvoraf:}&\frac{\left | AH \right |}{\left | AC \right |}=\frac{\left |AC \right |}{\left | AB \right |}\\\\ &\frac{\left | AH \right |}{3}=\frac{3}{5}\\\\ &\left | AH \right |=\frac{9}{5}=\frac{18}{10}=1.8\\\\\\ &\Delta BHC\sim\Delta BCA\\\\ \textup{hvoraf:}&\frac{\left | BH \right |}{\left | BC \right |}=\frac{\left | BC \right |}{\left | BA \right |}\\\\ &\frac{\left | BH \right |}{4}=\frac{4}{5|}\\\\ &\left | BH \right |=\frac{16}{5}=\frac{32}{10}=3.2 \end{array}


Skriv et svar til: Afstand og beregning. Lidt hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.