Matematik

matematik tangent

08. november 2019 af jacknack - Niveau: C-niveau

nogle der kan hjælpe mig med at forstå denne opgave og samtidig fortælle hvordan jeg skal lave den.

Vedhæftet fil: tangent.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2019 af MatHFlærer

Der findes et hav af disse opgaver som du har problemer med på Studieportalen. Prøv at lav lidt research og se, hvordan opgaven løses. På den måde kan du blive bedre til at løse opgaven selvstændigt, end at få serveret en løsning af din opgave.

Eksempler:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=815926

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1081436

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=729733


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2019 af Zagoria (Slettet)

Jeg kan hjælpe dig

Start med at finde koordinaterne til punktet P

f ( 0 ) = 5e+ 4 = 5e0 + 4 = 9

Så skal finde tangentens hældning i punktet P

Du skal differentiere f(x) = 5ex + 4

f`(x) = 5ex

f`( 0) = 5e= 5

Så skal du indsætte i tangentligningen

y = f(0) + f`(0) ( x + x0)

y = 9 + 5( x +0)

y = 5 x + 9  ( Det er ligningen for tangenten i punktet P ( 0 , 9 )

Skriv hvis er noget du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2019 af Zagoria (Slettet)

#3

Jeg kan hjælpe dig

Start med at finde koordinaterne til punktet P

f ( 0 ) = 5e+ 4 = 5e0 + 4 = 9

Så skal finde tangentens hældning i punktet P

Du skal differentiere f(x) = 5ex + 4

f`(x) = 5ex

f`( 0) = 5e= 5

Så skal du indsætte i tangentligningen

y = f(0) + f`(0) ( x + x0)

y = 9 + 5( x +0)

y = 5 x + 9  ( Det er ligningen for tangenten i punktet P ( 0 , 9 )

Skriv hvis er noget du ikke forstår


             Koordinaterne til punktet P er ( x,y) = ( 0 ,9)  


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2019 af AMelev

Differentialregning er ikke C-niveau-stof.

Hvis du virkelig har C-niveau, og niveauvalget ikke bare er en smutter, må du bruge en anden metode:
Tegn grafen for f i dit grafværktøj og markér punktet P(0,f(0))
Tegn så en linje, der går  gennem P og tilnærmer grafen så godt som muligt.
Bestem denne linjes ligning fx vha. dit grafværktøj.


Skriv et svar til: matematik tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.