Matematik

Linær funktioner og fordoblingskonstant

09. november 2019 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. Jeg har sat punkterne ind i regression linær model på geogebra, og der står at forskriften er : 0,893 x + 6,402

Jeg ved at i b'eren skal jeg sætte 5 ind på x's plads, men jeg ved ikke hvordan jeg regner det ud? så en der kan hjælpe mig..

y = 0,893 * 5 + 6,402

Vedhæftet fil: blæk.png

Svar #1
09. november 2019 af carolinesvanee

Vent jeg har lavet en fejl. Nu har jeg fået det sat rigtig ind og forskriften bliver y = 6,5318 e^0,1067x

En der kan fortæller mig hvorfor der står et  e?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2019 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{llll}& y(x) = 6.5318 e^{0,1067x}\\\\a) &y(x)= 6.5318\cdot 1.1126^x\\\\ b)& y(5)= 6.5318\cdot 1.1126^5\\\\ &X_2=\frac{\log(2)}{\log(1.1126)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2019 af ringstedLC

Der står eksponentiel udvikling, så du vælger "Vækst" som regressionsmodel i GG.

a)

\begin{align*} f(t) &= b\cdot a^t\;,\;t_0=0\approx \text{ \aa r }2002 \end{align*}

b) Fremskrivning til år 2007 og fordoblingkonstanten T2:

\begin{align*} f(2007-2002)=f(5) &= b\cdot a^5 \\ T_2 &= \frac{\log(2)}{\log(a)} \end{align*}


Svar #4
09. november 2019 af carolinesvanee

Tusind tak, men jeg forstår ikke hvordan du kan få a til at være 1,1126?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2019 af mathon

                \small e^{0.1067}=1.1126


Svar #6
09. november 2019 af carolinesvanee

nåår ja mange tak, nu kan jeg få det til at gå op.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2019 af AMelev

#0 Opdater din profil, så uddannelsen passer (STX, HTX, HHX, HF eller ....). Dermed har vi en mulighed for at vide, hvilke værktøjer og evt. formelsamling, du har til rådighed.

</o:p>


Skriv et svar til: Linær funktioner og fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.