Matematik

Funktionerne f og g er givet ved f(x)=3x+1 og g(x)=(3x+1)^5

14. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til min opgave. Har vedlagt et billede af hele opgavebeskrivelsen. Håber der er nogen der kan hjælpe da jeg har siddet fast med den i lang tid :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af Moderatoren

Hvad sidder du fast med?


Svar #2
14. november 2019 af Barbie1999 (Slettet)

Jeg kan ikke helt huske hvad det er man gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2019 af Moderatoren

Prøv at se den hjælp, som du fik i denne tråd:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1920982


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2019 af PeterValberg

a) Benyt denne regel på led indeholdende x:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p \cdot x^{n-1}

på konstantleddet benytter du, at:

k'=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2019 af PeterValberg

b)

Benyt den såkaldte "kæderegel":

\left(f(g(x)) \right )'=f'(g(x))\cdot g'(x)

hvor i dit tilfælde:

f(x)=x^5
g(x)=3x+1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktionerne f og g er givet ved f(x)=3x+1 og g(x)=(3x+1)^5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.