Matematik

Funktioner

14. november 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne her opgave? Opgave 8:))

Vedhæftet fil: OPgave 7 og 8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2019 af AMelev

Definer i noteværktøjet f(x):= √x|x>=0 (√ finder du under Matematikskabeloner) og g(x):=0.5x

I garfværktøjets indtastningslinje indtaster du f(x) ved f1(x)= . Så bruger du pilen ned og skriver g(x) ved f2(x)=.
Vælg så Dokumentværktøjer > Geometri > Punkkter og linjer > Skæringspunkter og klik på de to grafer.
Tjek evt. med solve(f(x)=g(x),x)

PS! Jeg ved, fra tidligere tråd, at du bruger Nspire, men når du skal have specifik hjælp til indtastning, bør du for eftertiden skrive i dit første indlæg, at du benytter Nspire som CAS-værktøj.


Svar #3
14. november 2019 af NW12

Okay. Tusind tak AMelev! Ser dette korrekt ud? Og hvorfor står der når jeg solver at x både kan være 0 og 4? På grafen er skærringspunktet 0?

Vedhæftet fil:kopi.png

Svar #4
14. november 2019 af NW12

Jeg fandt ud af det. Det her er korrekt, ikke?

Vedhæftet fil:opgave 8aaaa.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2019 af AMelev

#3 Der er jo to skæringspunkter, som du også finder grafisk, og som faktisk også fremgår af opgaven. 
"Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne ..."


Svar #6
15. november 2019 af NW12

Men er det ikke korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2019 af AMelev

#6 Jo.


Svar #8
15. november 2019 af NW12

Super. Tak!

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.