Matematik

Matematik aflevering

16. november 2019 af Ocsa - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hælpe mig med denne matematik opgave? Se vedhæftet fil for opgave:

a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af janhaa

F(x)=-0,0032x^2+1300x+10^6\\ F' (x)=-0,0064x+1300=0\\ x=203125\,(enheter)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2019 af ringstedLC

a)

\begin{align*} F(x) &= x\cdot a(x)-O(x) \\ F(x) &= x\cdot (-0.008x+1300)-(0.0024x^2+10^6) \\ F(x) &= -0.008x^2+1300x-0.0024x^2-10^6 \\ F(x) &= -0.0104x^2+1300x-10^6 \\ F'(x) &= -0.0208x+1300 \\ F'(x)=0 &= -0.0208x+1300 \\ x &= \frac{-1300}{-0.0208}\approx62500\text{ enheder} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.